0 0
Sportska obuća & oprema
Vrijedni savjeti

Trikovi s cipelama koje ne smijete propustiti

26.09.2019

Obuća je jedna od onih stvari bez kojih ne možemo živjeti. Koristimo ih svakodnevno zbog čega ih svakodnevno i trošimo. Stoga je itekako važno, ne samo da budu udobne, nego i da nam što duže traju (bilo bi malo nezgodno da se u pola šetnje cipela raspadne, zar ne?). Stoga, vaša će vam stopala biti itekako zahvalna nakon čitanja savjeta za dulji i sretniji vijek obuće. 

Brusni papir sprječava klizanje

Nove cipele često se znaju klizati. Osim što ih možete odnijeti postolaru kako bi obložio potplat, možete i sami uraditi nešto po tom pitanju. Uzmite brusni papir i malo „iščetkajte“ đon na cipeli. Naravno, vrlo je važno ne pretjerivati i ne strugati snažno. Sve što trebate je stvoriti male brazde koje će pomoći da vam cipele više ne budu skliske.

Glačalom do poboljšanih tenisica

Najbolje bi bilo kada bismo mogli prevenirati sve moguće oblike štete na obući, no najčešće to nije tako. Kada god kupimo nove tenisice, obećamo sami sebi da ćemo ih čuvati i da nećemo dopustiti da se na njima stvori pregib od nošenja, odnosno prečestog savijanja. Naravno, svake druge tenisice dobiju taj pregib. On se vrlo lako može umanjiti tako što ćete na „oštećeno“ mjesto staviti mokru krpu i preko nje lagano proći glačalom. 

Dezodoransom protiv žuljeva

Kada je riječ o trikovima s obućom, dezodorans zbilja može uraditi čuda. Jedno od njih je i sprječavanje nastanka žuljeva. Posebno to vrijedi za dame koje u štiklama planiraju cijelu noć provesti na plesnom podiju. Prije nego obujete svoje štikle, dezodoransom u spreju prijeđite unutrašnjost cipela, posebice ona mjesta na kojima se lakše stvaraju žuljevi, i uživajte.

Baby puder u borbi protiv škripanja

Sigurno vam se dogodilo s barem jednim parom cipela da nikako ne prestaju škripati. Osim ako ne želite da vam cipele koje proizvode zvukove budu zaštitni znak, svakako riješite taj problem. Zahvaljujući baby puderima, to postaje i vrlo jednostavan zadatak. Sve što trebate je unutrašnjost cipele malo „začiniti“ baby puderom. Već nakon prvog tretmana vaše cipele će prestati proizvoditi zvukove. 

Novine za „peglanje“ visokih čizama

Svi ljubitelji čizama znaju da one nekad „neposlušne“ znaju dočekati još jednu svoju sezonu. Malo smo i mi krivi što ih ne odlažemo uspravno, ali razlog tomu je najčešće manjak prostora. Međutim, i to se može popraviti. Sve što vam treba je nekoliko starih novina. Stavite novine u svoje duboke čizme dok se ne izravnaju, a nakon toga ih držite u čizmama kada god vam nisu na nogama. 

NEPROPUSNO

Čaj u obuću i nema više neugodnih mirisa

Neugodan miris u obući česta su pojava. Dobra vijest je što se toga možete riješiti na potpuno prirodan način. Sve što vam treba je nekoliko vrećica čaja. Stavite vrećice čaja u obuću i neugodan miris postat će stvar prošlosti. Možete koristiti i sodu bikarbonu, ali s vrećicama čaja nećete imati straha od prljanja unutrašnjosti obuće.

Jabučni ocat pomaže kod mrlja od vode

Kada se kožna obuća predugo izlaže kiši, znaju se stvoriti dosadne mrlje od vode koje zbilja nije lako ukloniti. Kako biste se riješili toga, koristite jabučni ocat koji ćete starom četkicom za zube nježno utrljati u svoje cipele. 

Vosak štiti obuću od vode

Jeste li znali da svaki par svoje obuće možete učiniti vodootpornim? Barem za jednokratnu upotrebu. Sve što vam za to treba je prirodni vosak. Nanesite tanki sloj voska na svoju obuću. Vosak neće ostavljati nikakve mrlje niti će mijenjati boju vaše obuće, a kapljice kiše ili vode samo će se slijevati niz njega. 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh