0 0
Sportska obuća & oprema
Savršen broj

Uvijek ti fali pola broja gore-dolje? Evo savjeta za kupovinu idealne obuće

24.04.2020

Koliko vam se puta dogodilo da vam vaš broj obuće ne pristaje? OK, postalo je manje-više prihvatljivo da postoje razlike između jednakog broja različitih proizvođača. Međutim, kada jedan te isti brend ima dvoje cipele jednakog broja i jedne su vam taman, a druge ne, eh to je već frustrirajuće.

Pola broja dolje, pola gore… Pa, i ne baš

Nekad se obuća proizvodila po pola broja. Naime, razlika u dužini između punih brojeva bila je otprilike 1 cm, a ovo pola broja (logično) otprilike 0.5 cm. Iako se jedan centimetar ne čini tako puno, zapravo nam itekako smeta. Uostalom, znate to i sami kada probate broj veću obuću. I baš tada vam zafali tih pola broja. 

S druge, one proizvođačke strane, osobe kojima treba tih pola broja su iznimke. Točnije, njih je znatno manje u odnosu na one kojima je dobar i cijeli broj i jednostavno im se ne isplati svaki model izrađivati tako po pola broja. Sve je više takvih proizvođača.

U odabir idealne veličine obuće ulazi i širina stopala. Dakle, po duljini vam noga može savršeno odgovarati broju 37, ali kada takvo što obujete, imate osjećaj da će vam se krv zaustaviti jer su vam cipele u širini pretijesne. Nemojte si zaustavljati krv, nego u takvim situacijama uzmite veći model.

Naravno, u cijeloj ovoj zbrkanoj priči s pola broja postoje i oni proizvođači koji svoje modele nude u brojevima, ne samo s ½, nego i ¾. Ah, pa čovjek danas treba biti matematičar da pronađe idealnu obuću? Ne, ne treba. Treba samo znati kako pravilno izmjeriti svoja stopala, a zato smo mi tu.

Centimetri su važni – izmjerite ih precizno

Dakle, ne trebate biti matematičari (barem ne vrsni) kako biste došli do idealnog para obuće. S druge strane, ne morate se više osjećati ni kao jedna od Pepeljuginih sestara koje su trpjele bol samo da stanu u savršene cipelice. 

Do dolaska do idealne obuće dijeli vas jedno jednostavno mjerenje. Tada ćete točno „u bobu“ znati koliko vam je centimetara dugačko stopalo i koju veličinu trebate. To vam je posebno važno učiniti ako kupujete obuću putem webshopa (a danas drugačije i nije moguće). Na našem webshopu se pored svakog artikla nalazi i Vodič za odabir veličina. Sve je objašnjeno korak po korak i s tim nema načina da se zeznete i kupite pogrešnu obuću.

Na našoj stranici pronaći ćete i predložak pomoću kojeg ćete pravilno izmjeriti stopala. I obvezno izmjerite obje noge. Naime, mnogim je ljudima jedno stopalo malo dulje od drugoga. Ako je to i kod vas slučaj, onda svakako pri kupnji obuće uzmite onaj broj u kojem će duljem stopalu biti ugodnije.

TENISICE

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh