0 0
Sportska obuća & oprema

Vježbanje izvan teretane: Vodič za nabavu opreme

20.12.2017
Robusne sprave, stručni treneri i nabrijavajući hitovi motiviraju svakog početnika. Ipak, kad obaveze obuzmu većinu našeg vremena, trening je iz teretane najlakše 'preseliti' u dnevnu sobu ili na obližnju šumsku stazu. Naravno, i za takvu se rutinu valja pripremiti. Nova će vam oprema sigurno dati 'vjetar u leđa', ali vas i zaštititi od hladnoće i ozljeda.


  1. Majica i/ili top




Kad krenete, vjerojatno razmišljate kako vam je kombinacija iznošene majice i donjeg dijela trenerke sasvim dovoljna. Uostalom, doma ste, tko vas gleda! Možda ćemo vas razočarati, ali sportska je odjeća ipak tu s razlogom. Nakon nekoliko nošenja, starija će vam majica biti spremna za smeće, a vrlo vam vjerojatno nije ni najbolji izbor za trening na otvorenom. Radije uložite u gornji dio odjeće od materijala koji prijanja uz tijelo i brzo se suši. Usto, često možete pronaći topove ili majice kratkih i dugih rukava izrađene od tekstila s antibakterijskim svojstvima. Upravo će vam takva odjeća, a ne čisti pamuk, omogućiti da se oznojite bez dodatnih posljedica po materijal (ili ugled).

 


  1. Tajice ili hlače




Jednako pravilo vrijedi i u slučaju donjeg dijela odjeće. Naravno, oblik, debljinu i materijal hlača birate sukladno sportu i uvjetima u kojima trenirate. Tako za vježbu u stanu izaberite tanje tajice, dok će vam za trčanje u parku ipak trebati nešto deblje sportske hlače. Dok birate idealan par, svakako provjerite šavove i postotak elastina. Rastezljiviji će materijal umanjiti mogućnost da vam na koljenima, uslijed ponavljanja određenih vježbi, jednostavno nastanu 'vreće'.

 


  1. Tenisice




Zabluda je da vam za kućni trening ne trebaju tenisice. Ok, naravno, osim ako se bavite pilatesom, jogom ili meditacijom, u kojima se često uživa bosih nogu. U drugim slučajevima, pouzdan i kvalitetan, a istodobno lagan par tenisica definitivno spada pod obaveznu opremu. Ako radite vježbe s utezima, birajte stabilne tenisice s fleksibilnim prednjim dijelom i nešto višom petom. Za trčanje (i hodanje) tu je obuća od prozračnog materijala i nešto čvršće, ali dovoljno lagane podloge, a kod cjelodnevnog boravka u prirodi dobro će vam doći tenisice kojima vanjski uvjeti neće moći ništa.

 


  1. Šuškavac




Dok radite trbušnjake, preskačete vijaču ili vježbate s bučicama u kući, ova vam stavka našeg popisa i nije bitna. Čim izađete iz kuće, a vani nije kasno proljeće ili ljeto u punom sjaju, šuškavac je i više nego prikladan i koristan komad sportske odjeće. Lako ga možete posložiti i pospremiti, a pritom nije težak i ne zauzima mnogo prostora. Zauzvrat pruža puno zaštite od naglog hlađenja, kišice i vjetra.

 


  1. Boca za vodu




Voda je život, svi to znamo, a hidriranje ključno za zdravlje iznutra i ljepotu izvana. Zato je bocu vode dobro imati uz sebe tijekom cijelog dana, a ne samo prilikom treninga. To ćete definitivno lakše postići tako da si nabavite svoju bocu od kvalitetne plastike bez štetnih tvari ili pak od klasičnog, uvijek pouzdanog stakla. Takve su boce perive u perilici za posuđe, a možete ih pronaći u raznim veličinama i s različitim motivima. Možda je nešto više platite, no u konačnici vrlo brzo isplatite.

 


  1. Rekviziti




Vježbe s vlastitom težinom uvijek 'pale', no neke je dijelove tijela (i sam metabolizam) lakše 'aktivirati' i oblikovati rekvizitima i spravama. Na vama je samo da izaberete ono što vam je zanimljivo iz mnoštva bučica, utega, girja, elastičnih traka, ali i trenažera koji vam se nude na tržištu. Što god izabrali, sigurno je da ćete dugoročno uštedjeti na novcu, možda i na vremenu, ali definitivno ne i na znoju!

 

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh