0 0
Sportska obuća & oprema
SPAJANJE

Vodič kroz neradne dane u 2019. godini

03.01.2019

Mnogi se od vas već pitaju kad pada prvi produženi vikend. Dobra vijest je da uz samo 10 dana godišnjeg odmora možete uživati u 32 slobodna dana!

Uskoro tek jedan slobodan dan

Prošle smo godine imali čak 11 neradnih dana, a vjerujemo da ste ih dobro iskoristili. Punjenje baterija, druženje s najmilijima i poneki izlet samo su neke od aktivnosti u kojima redovito (i češće) uživamo za vrijeme praznika. Početak ove godine bit će nešto oskudniji kad su u pitanju neradni dani, no ostatak godine zato donosi odmor izvan poslovnih zgrada i ureda. Sveta tri kralja možda padaju na nedjelju, ali bez brige, odmora će biti! 

Za uživanje u neradnim danima morat ćete se strpjeti do samog kraja prvog kvartala 2019. godine, odnosno Uskrsa 21. travnja. Sigurno ćete htjeti odmoriti od francuske salate, ukusne šunke i šarenih uskrsnih pisanica. Prilika za to vam se pruža na Uskrsni ponedjeljak, svakako ga iskoristite za kratki predah i odmaranje u krugu obitelji i prijatelja.

Praznik rada pada u srijedu

Prvi dan mjeseca svibnja, poznat kao Međunarodni praznik rada, ove godine pogađa točno u sridu, odnosno sredinu tjedna. Produženi vikend može biti početkom ili krajem tjedna, pa čini dobru priliku za spajanje. Većina će spajati četvrtak i petak, zbog čega upravo tim danima možete očekivati smanjeni obujam posla. Birajte mudro!

S druge strane, ovaj mjesec je kao stvoren za laganu rekreaciju. Toplijeg vremena neće nedostajati, tako da se slobodno možete okušati u nekom novom sportu, primjerice trekkingu. Testirajte svoju kondiciju na stazama različitog intenziteta, a sa sobom ne zaboravite ponijeti dovoljno tekućine i nešto za prigristi. Imajte na umu da težina staze može varirati i zavarati, pa za siguran korak ipak obucite tenisice za trekking. One su zadužene da vaša stopala zaštite od udaraca u kamenje, a vas od proklizavanja na terenu.

Lipanj donosi pravo veselje

Krajem 6. mjeseca, uz pametno spajanje neradnih dana, možete i na put do obale. Čak tri neradna dana padaju upravo pod kraj lipnja. Prvo je na redu Tijelovo koje pada na deveti četvrtak nakon Uskrsa. U subotu 22. lipnja slijedi ga Dan antifašističke borbe, a u utorak 25. lipnja Dan državnosti. Uz malo sreće i dva dana godišnjeg odmora, razdoblje od 20. do 25. lipnja možete opušteno provesti na Jadranu

Nastavak u kolovozu

Kolovoz donosi dva dana u kojima se službeno ne radi. Dan domovinske zahvalnosti, državni praznik, obilježava se 5. kolovoza. Najomraženiji dan u tjednu, odnosno prvi ponedjeljak u osmom mjesecu je neradan. Idealno za roštilj u dobrom društvu, na moru ili na kopnu!

Ništa manje važan nije ni tjedan koji slijedi, u kojem je četvrtak zbog Velike gospe, također neradan. Vikend dug četiri dana tako će vas stajati tek jedan dan godišnjeg odmora. Maštate li o kampiranju, to je vrijeme da maštu sprovedete u djelo! Ako ste te sreće da nešto duži godišnji odmor možete iskoristiti u srpnju, tri mjeseca zaredom uživat ćete u valovima i suncu. 


trekking gležnjače

Iskoristite početak listopada i studenog

Možda nisu pretjerano bogati neradnim danima, no počeci listopada i studenog mirišu na produženi vikend. Kao i svake godine, Dan neovisnosti pada na 8. listopada, što je u ovom slučaju utorak. Odlučite li spojiti ponedjeljak, ovo je odlična prilika za istraživanje prirode uz vašeg kućnog ljubimca. Ljetni mjeseci za njih mogu biti nešto nezgodniji kada su izleti i putovanja u pitanju, no zato je listopad, uz nešto ugodnije temperature, savršen. Početak studenog pada na petak, pa samim time i Svi sveti donose još jedan možebitno kraći radni tjedan u 2019. godini. Vjerujemo kako ćete ovaj blagdan provesti prisjećajući se onih koji više nisu s vama, a popodnevne sate rezervirajte za mirni obiteljski ručak ili večeru.

Devet slobodnih dana u prosincu

Sigurno ste još uvijek pod dojmom božićnih blagdana i svega lijepog što ih prati. Odlična vijest je da su u 2019. godini još bolje posloženi! Tako ćete, uz samo tri dana godišnjeg odmora, moći odmarati čak devet dana. Božić pada u srijedu, odmah u četvrtak slijedi ga i blagdan svetog Stjepana ili Štefanje, a 2020. godinu dočekat ćemo u srijedu. 

Vjerujemo kako ćete blagdansko vrijeme provesti sa svojom obitelji, no nemojte propustiti iskoristiti slobodne dane za snježne radosti ili posjet nekim od bajkovitih, adventskih destinacija. Osim toga, putovanje u dobrom društvu zvuči kao itekako dobar početak nove godine. Pogotovo kada imate devet slobodnih dana za stvaranje novih uspomena.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh