0 0
Sportska obuća & oprema
Kretanje

Woolf savjetuje: 3 sportske aktivnosti za treću dob

23.03.2018

Želite li održati svoje tijelo zdravim i funkcionalnim u zlatnim godinama - vježbajte! S kombinacijom aerobnih aktivnosti i vježbi snage i ravnoteže ne možete pogriješiti.  Ipak, važno je da odaberete aktivnost uz koju ćete se dobro osjećati, fizički i psihički. Evo nekih koje vam predlažemo.

1. Pokrenite se nordijskim hodanjem

Aktivirajte mišiće nogu, ruku, ramena i leđa hodanjem sa štapovima. Osim što u sat vremena možete izgubiti čak 400 kalorija, ova je rekreacija dobra i za vaše srce i pluća. Oslonac i ravnotežu pronaći ćete upravo u štapovima, a možete ih nabaviti ovdje. Prilikom kupovine vodite računa da odaberete pravilnu veličinu ili kupite podesive. Optimalnu veličinu ćete saznati tako da pomnožite vašu visinu s brojem 0,66

Kako bi izvukli maksimum iz ove rekreacije, leđne i trbušne mišiće držite zategnutim, a štapovima zamahujte obrnuto od vaših koraka. Najbolju ravnotežu održat ćete zabodete li štap u ravnini sa sredinom koraka suprotne noge. Što je najbolje, nordijsko hodanje možete prakticirati i po planinskim putevima i po gradu. Kud god krenete, svakako je dobro da imate par kvalitetne obuće za hodanje, koji će vaše stopalo održati zaštićenim i suhim.

2. Postignite fleksibilnost plivanjem

Želite povećati svoju izdržljivost i gipkost uz minimalni rizik od ozljeda? Krenite na plivanje! Pogodno za sve dobne skupine, plivanje je aktivnost koja pokreće cijelo tijelo.

Ako ste više tip od treninga pod vodstvom, razmislite i o aerobiku u vodi. Njime ćete smanjiti pritisak na (često bolnim) zglobovima, ali i učvrstiti mišiće. 

Glavna prednost ovakvog treninga zapravo leži u kombinaciji kardiovaskularnih vježbi s vježbama snage. Njome ćete izvući najbolje rezultate za zdravlje, ali i figuru. Uz sve navedeno, ova će vam zabavna rekreacija sigurno izmamiti i osmijeh na lice zbog druženja i velikog broja plesnih pokreta.

3. Uživajte u prirodi uz trekking

Spojem hodanja i laganog planinarenja odradit ćete kvalitetnu tjelovježbu, ali i uživati u prirodi. Što je najbolje, rutu birate sami, ovisno o raspoloženju, a tako možete isplanirati i obiteljske izlete.

Postoji velik broj trekking staza različitih intenziteta. Možete uživati u lakšim, ali i nešto težim putevima i puteljcima. Uz dobro raspoloženje i društvo, ne zaboravite na vodu, hranu i tenisice za trekking

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh