0 0
Sportska obuća & oprema
Pakiranje

Woolf savjetuje: Kako se spakirati za bezbrižan vikend na moru

07.06.2018

Za kratki izlet na obalu ne morate se opremati kao da idete na planinu. Opustite se, podsjetite korisnih savjeta za organizaciju u nastavku i – spakirajte sve za sebe i obitelj u tren oka!

Uzmite si (dovoljno) vremena

Cijela strka i zbrka može jednostavnije proći ako pakiranje dobro isplanirate. Krenete li torbe i ruksake puniti stvarima tek sat ili dva prije polaska, velika je vjerojatnost da će vas stići Murphyjev zakon. Radije idite na sigurno, spakirajte se ranije.

Unaprijed smislite kombinacije

Prije no što uopće pomislite na pakiranje, razmislite kolika vam je prtljaga uistinu potrebna. Koliko vas putuje? Kakvu vremensku prognozu planiraju? Kakve aktivnosti ili posebne prilike vi imate u planu? To su pitanja na koja je dobro imati odgovore. Imajte na umu, putujete samo na jedan vikend pa jedan kufer po svakoj osobi vjerojatno nema smisla. Ako pakirate prtljagu za cijelu obitelj, mala vam torba pak vjerojatno neće biti dovoljna. Realno odredite što ćete sve točno nositi i koristiti, odnosno koliko vam je odjeće, pari obuće i potrepština dovoljno.

Tko nema u glavi, ima na papiru

Popis je prvo i zlatno pravilo efikasnog pakiranja za putovanje, pogotovo ako ste skloni zaboravljanju. Osobe koje briljiraju u organizaciji itekako znaju od kolike pomoći može biti jedna obična lista. Nemojte se premišljati, već stavite na papir sve što vam treba.

Manje prtljage, manje brige

Sigurno ste se barem jednom ulovili kako vodite bitku s pakiranjem. Točnije, količinom stvari koje želite ponijeti, a ni sami niste sigurni hoće li vam trebati. Naš je savjet da od odjeće koje „nosite za svaki slučaj“ jednostavno - odustanete. Velika je vjerojatnost da je ni približno nećete koristiti. 

Donji veš i čarape spakirajte prema tome koliko dana ostajete, a za rezervu uzmite samo dva komada. Prema istom principu pripremite i majice, dok s hlačama, suknjama i haljinama slobodno možete biti štedljivi. Isto vrijedi i za košulje! Mjesto radije sačuvajte za poneku vestu, dobro će doći tijekom prohladnih večeri. Kad je obuća u pitanju, jedan par japanki i papuča za vodu bit će vam sasvim dovoljno. Za izlazak uvijek možete ponijeti i jedan par sandali

Opremite se za plažu

Bez badića i ručnika vjerojatno nećete otići na plažu, ali nemojte zaboraviti ni kreme sa zaštitnim faktorom. Ako vam je u planu cjelodnevno kupanje i sunčanje, na glavu obavezno stavite šešir šireg oboda, a na nos sunčane naočale.

Napunite toaletnu torbicu

Otkud krenuti s pakiranjem toaletne torbice? Od početka! Šalu na stranu, ali pakiranje proizvoda dok razmišljate o vlastitom tijelu od glave do pete olakšava stvar. Drugim riječima, u torbicu prvo pospremite šampon, regenerator, češalj ili četku, gumice i kopče za kosu. Potom pređite na sredstva za njegu lica, zubi, tijela i tako sve do pribora za njegu noktiju (ako vam je neophodan). Naravno, pripazite da sve proizvode dobro zatvorite ili ubacite u lagane prozirne vrećice. Mjesta ostavite i za repelent, pakiranje flastera i zlu ne trebalo, pokoju tabletu protiv bolova.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh