0 0
Sportska obuća & oprema

Woolf savjetuje: Prednosti softshell materijala

28.12.2017

 Sigurni smo da ste se barem jednom pri kupovini sportske obuće i odjeće susreli s ovim pojmom. Softshell materijal prikladan je za različite aktivnosti, a pritom nudi i mnoštvo prednosti. Evo kojih.

Što je softshell?


Vjerojatno ste već naišli, a možda i posjedujete odjevni predmet izrađen od tanje, lagane i prozračne kombinacije poliestera i najlona. Vrsta je to tekstila koja se, prema svojim karakteristikama nalazi negdje između mekanog flisa i tvrdih, otpornih hardshell materijala.

Lagan, ali i otporan materijal 


Prednosti softshell materijala su mnogobrojne. Prije svega, izrazito je udoban i fleksibilan. Prilagođava se svakom vašem pokretu i tempu, tijelu omogućava normalan proces znojenja te prirodnu regulaciju temperature. Zbog svoje 'skliske', a istodobno i izrazito guste strukture, softshell materijal je otporan na habanje, ali i na vjetar i vlagu.

Za ekstremnije prilike i predjele tradicionalno se savjetuje slojevito odijevanje. Odjeća izrađena od softshell tekstila najčešće je tanka i prozračna, ojačana čvrstim šavovima. Lagane jakne tako su idealna nadopuna vašoj zimskoj odjevnoj kombinaciji. U toplijim će vam pak razdobljima možda baš odgovarati to što ne proizvodi zvukove šuškanja dok, primjerice, trčite ili vozite bicikl. Usto, na ovaj se materijal dlake ne 'lijepe', što ga čini praktičnim i za druženje i igru sa psom u prirodi.

Za prozračan i zaštićen korak


Isto vrijedi i za obuću od softshell tekstila. Takve su tenisice ili gležnjače pravi odabir kad želite biti nesputani, imati komfor i slobodu kretanja, a istodobno biti zaštićeni od vremenskih prilika.

U izradi sportske obuće, softshell tekstil često se kombinira s raznim vrstama posebnih nepropusnih membrana, ali i različitim mekanim unutarnjim postavama. Zato takva obuća pruža adekvatnu razinu izolacije stopala te ispunjava sve važne kriterije odabira idealnog para - udobnost, prozračnost, toplinu, ali i robusnost te izdržljivost.

Opremite se za aktivnost na otvorenom


Ako se bavite aerobnim aktivnostima, a umjesto dnevnog boravka radije birate šumu, park ili pak planinu, razmislite o obući i odjeći izrađenoj od softshell materijala. Takav je odjevni asortiman definitivno idealan za sportove kao što su penjanje, planinarenje, nordijsko hodanje, skijanje, trčanje i bicikliranje.

 

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh