0 0
Sportska obuća & oprema
Igre na kiši

Zabavne kišne aktivnosti za djecu

11.10.2021

Kišne aktivnosti samo su neki od načina kako djeca mogu maksimalno iskoristiti tmurne jesenske dane. Jedino za što se morate pobrinuti jest da se vi i djeca pravilno obučete za kišu. Ako imate odgovarajuću opremu, vrijeme nikad ne može biti loše.

Evo nekoliko savjeta na što pripaziti ako planirate s djecom u kišne avanture!

Ne na kišu bez kabanice

Bilo bi idealno da dijete nosi vodootporne hlače s naramenicama i nešto čime biste mogli omotati rubove hlača ispod gumenih čizama. Na taj ćete način spriječiti nakupljanje blata, kiše i vlage na odjeći ispod vodootpornih hlača.

Također biste trebali pažljivo razmotriti što djeca nose ispod vodootpornih hlača i kabanice. Odaberite prozračne materijale, poput onih koji upijaju vlagu. U hladnim danima možete koristiti vunu ako dijete nije alergično ili osjetljivo na nju. Također bi trebalo nositi tople hlače ispod vodootpornih.

Vunene čarape i ovdje su izvrstan izbor. Međutim, možete pronaći tople, debele pamučne ako je vaše dijete osjetljivo na vunu. To znači da, čak i da se dijete smoči, neće mu biti hladno, što produžuje veselje na otvorenom. Ako ste se dobro opremili, vrijeme je da isprobate ove zabavne aktivnosti na kiši!

Kiša kao umjetnost

Djeca vole stvarati i raditi rukama - ne morate biti unutra za to. Nađite natkriveno mjesto, a zatim nešto nacrtajte na papiru s perivim markerima. Zatim stanite na kišu i pustite da kapljice padaju po papiru. Boje će se početi miješati, a svakim vašim pokretom će mijenjati izgled. Kad ste zadovoljni umjetničkim djelom, pažljivo ga odnesite na suho mjesto i ostavite da se osuši. Nakon toga imate novi ukras za staviti na hladnjak ili u dječju sobu!

Šetnja na kiši

Šetnja prirodom uvijek je posebnija po kiši. Promatrajte okolinu, uočite kako priroda drugačije izgleda, potražite cvijeće… Ima li životinja? Razgovarajte s djetetom o svemu što vidite, zašto neke životinje trenutno ne traže sklonište (ili to pak čine).

Kišna melodija

Upotrijebite zdjele, lonce, aluminijsku foliju i sve što može stvarati buku kad padne kiša. Ako imate ksilofon i ne smeta vam da se smoči, slobodno i njega iskoristite. Uživajte u stvaranju kišne glazbe!

Blatno bojanje

Čini se da sva djeca vole slikanje prstima, pa zašto ne biste koristili boje prirode? Blato je ovdje savršeno, a vaše dijete može stvoriti nešto čarobno. Ako vam se ne sviđa ideja da se dijete koristi prstima, može koristiti lišće ili štapiće. Neka ih umoči u blato i oboji neutralne stvari, poput nogostupa ili prilaza. Bez brige, kiša će sve s vremenom isprati!

Igranje u lokvama

Uvijek je zabavno igrati se s igračkama za kupanje, poput gumenih patkica. Uzmite nekoliko igračaka za kupanje ili bazen i nađite odgovarajuću lokvu. Ako nemate igračke, lako ih možete napraviti od papira pa imati „utrku brodića“, promatrati kako se kreću… Još jedna klasična kišna aktivnost je skakanje ravno u lokve. Smijeha neće nedostajati. No, ovo bi vjerojatno trebala biti posljednja kišna aktivnost na popisu jer se dijete može jako smočiti, čak i uz odgovarajuću opremu.

GUMENE ČIZME

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh