0 0
Sportska obuća & oprema
Sugurna kupnja

Zaštita podataka o plaćanju: Savjeti za sigurno online kupovanje obuće

27.03.2024

U doba internet trgovine, zaštita naše privatnosti i sigurnost podataka o plaćanju postali su jedan od ključnih aspekata online kupovine. Bilo da se radi o sportskoj opremi ili modnoj obući, odabir webshopa sa zaštitom vaših kartičnih podataka trebao bi biti prioritet svakog kupca.

PCI DSS standard i zaštita vaših podataka

Jedan od načina da osigurate sigurnost svojih podataka je traženje web trgovine koja je certificirana prema PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) standardima. PCI DSS Level 1, najviši stupanj certifikacije, garantira razinu zaštite kojom se osigurava integritet vaših kartičnih podataka prilikom online plaćanja.

Webshopovi koji su certificirani prema ovim standardima provode postupke koji pomažu u osiguranju tajnosti kartičnih informacija – od primanja do pohranjivanja i prijenosa tih informacija. Veliki broj internet trgovina danas omogućava svojim korisnicima sigurno plaćanje putem interneta poštujući te standarde.

Sigurnost online plaćanja

Kada kupujete na internetu, uvijek provjerite radi li se o pouzdanom prodavatelju. Na samoj web stranici možete potražiti potvrde koje dokazuju da je web trgovina sigurna za plaćanje. Ti su certifikati često vidljivi u obliku malog logotipa pri dnu stranice kada posjetite webshop.

Kako bi se smanjili rizici povezani s mrežnim prijevarama, uvijek bi trebali kupovati iz offline ili online trgovina koje koriste SSL (Secure Sockets Layer) enkripciju kad god prenesete osobne informacije putem interneta.

Woolf.hr - sigurnost na prvome mjestu

Primjer jedne takve trgovine je Woolf.hr – renomirana web trgovina sportske obuće i odjeće koja pridaje veliku važnost sigurnosti svoga sustava i zaštiti korisničkih podataka onih koji unose informacije o svojoj kartici prilikom online kupovine.

Woolf.hr je upravo jedna od onih platformi koje zaslužuju povjerenje jer su implementirale PCI DSS standard, potvrđujući da se vaši kartični podaci obrađuju na siguran način. Osim toga, idealna je destinacija za sve ljubitelje sportske obuće i odjeće, nudeći bogat asortiman proizvoda.

Zaključak

Kupovina na internetu može biti jednostavna i ugodna aktivnost ako prilikom izbora webshopa vodite računa o tome kako je zaštićen integritet vaših plaćanja i podataka. Potražite trgovine koje koriste PCI DSS standard, kao što je Woolf.hr, kako biste osigurali da vaša online kupnja obuće bude iskustvo bez brige.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh