0 0
Sportska obuća & oprema
Kratki pregled

Značaj odabira pravih tenisica za trčanje

03.04.2024

Ispitivanje različitih tenisica i odabir pravog para može biti izazov. Mnogi smatraju da su tenisice za trčanje više pitanje stila nego ozbiljnog utjecaja na performanse. Međutim, prije nego što otvoriš novčanik, važno je znati da tenisice igraju ključnu ulogu ne samo u udobnosti trkača, već i u njegovoj performansi i, što je najvažnije, zdravlju stopala.

Viša cijena ne mora nužno značiti bolju kvalitetu - zapravo, iznenađujuće je koliko jeftiniji modeli mogu biti jednako dobri kao njihovi skuplji pandani. Većina proizvođača koristi slične materijale i tehnologije u svojim cipelama, a razlike su često minimalne. S obzirom na to da se trkaći stilovi i potrebe drastično razlikuju od osobe do osobe, ključno je naći par tenisica za trčanje koji najbolje odgovara tvojem osobnom stilu trčanja.

Što uzeti u obzir prilikom odabira tenisica?

Bitan faktor prilikom odabira prave obuće za trčanje jest koliko dobro cipela pristaje tvojem stopalu, jer su sva stopala različita. Napredni dizajni sada uzimaju u obzir anatomiju svakog pojedinca - aspekti poput širine palca, visine rista i dužine stopala mogu imati značajan utjecaj na to kako se tenisica ponaša tijekom tvojeg treninga.

Drugi vrijedan element je amortizacija. Kvalitetne tenisice trebale bi u potplatu sadržavati šok apsorpcije kako bi ublažile udarce stopala o tlo tijekom trke.

Važno je uzeti u obzir na kojem ćeš terenu najčešće koristiti svoje nove tenisice. Asfaltiranom terenu ili brdskim stazama bolje će odgovarati različite vrste gazišta koje nude različiti modeli tenisica.

Unaprijedite svoj trening s naprednijim modelima

Iako neki mogu pomisliti da više plaćaju samo za brend, skuplje tenisice često sadrže naprednije tehnologije koje mogu pridonijeti poboljšanjima u tvojem trkačkom iskustvu. Na primjer, mogu koristiti high-end materijale koji pružaju bolju ventilaciju i veću izdržljivost na vremenske uvjete. Ne smije se zaboraviti ni da nude superiorniju amortizaciju koja može biti posebno korisna za one koji planiraju dulje staze.

Kvalitetni modeli po povoljnijim cijenama

Često se može dogoditi da ljudi podcjenjuju niže cijenjenije marke poput brednova Champion ili Lotto. Iako možda nemaju isti blještavilo kao što imaju high-end marke, nude solidan proizvod po znatno nižoj cijeni - i često se iznenadno dobro pokazuju pri svakodnevnim treninzima.

Zaključak

Dok skupe tenisice mogu pružati određene prednosti u obliku naprednih tehnologija ili superiorne izdržljivosti, nisu uvijek nužno najbolji izbor. Pri odabiru svojih idućih tenisica za trčanje, uvijek je najvažnije uzeti u obzir tvoje individualne potrebe i udobnost. Bez obzira na marku ili njihovu cjenovnu etiketu.

Komentari 0

0.0 Ocjenjeno: 0 puta
PošaljiOdustani
Newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust od 10% prilikom prve kupovine
 

Pretplati se na WhatsApp messenger obavijesti i dobivaš:

  • 10% popusta na prvu kupovinu 
  • info. o statusu tvoje narudžbe direktno na messenger  
  • odgovor na svako tvoje pitanje u najkraćem roku
  • obavijesti o super akcijama
Na vrh