Uvjeti kupnje

Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke i plati naručeni proizvod putem internet stranice  www.woolf.hr , vlasništvo tvrtke  Woolf d.o.o.  (u daljnjem tekstu  Woolf d.o.o. ). Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, neovisno o kupcu.

Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.

Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.

Isporučitelj naručenih proizvoda je  Woolf d.o.o., Josipa Broza Tita 94, 40315 Mursko Središće, OIB:45374311169 POSLOVNA SPOSOBNOST
Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom registracije.

Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača  Woolf d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.
Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama  sa PDV- om  ( Woolf d.o.o. je u sustavu PDV-a).
Izražene cijene ne uključuju trošak dostave, koji se posebno zaračunava (pojedinosti su iskazane u web-trgovini).

Narudžba i sklapanje ugovora

U web-trgovini  Woolf možete kupovati kao gost ili kao registrirani korisnik. Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe. Plaćanje proizvoda moguće je pouzećem, uplatom na račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom).
Narudžba će se smatrati zaprimljenom:
Prilikom plaćanja uplatom na račun, karticom ili paypalom – nakon što  www.woolf.hr  elektroničkim putem zaprimi narudžbu
Prilikom plaćanja pouzećem – nakon što  www.woolf.hr  elektroničkim putem zaprimi narudžbu
U trenutku zaprimanja narudžbe  Woolf d.o.o. će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.
U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, ugovor će se smatrati sklopljenim kada  Woolf d.o.o. zaprimi potvrdu o uplati.
Ukoliko je plaćanje naručenog proizvoda izvršeno uplatom na račun,  Woolf d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana. Po isteku 3 radna dana od primitka narudžbe,  Woolf d.o.o. ne garantira dostupnost proizvoda.

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem dostavne službe GLS ili HP Expres. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka, na navedenu adresu dostave.
Dostava u Hrvatskoj
Sve narudžbe/uplate koje su zaprimljene tokom radnog dana obrađuju isti dan, a isporučuju u roku 2-5 radna dana između 8 i 20 sati. Dostava na otoke odvija se prema rasporedu dostavne službe.
Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda.
Dostava za Hrvatsku iznosi 30 kn, a za Sloveniju 40kn (cca 5.5€).
Za narudžbe vrijednosti iznad 300 kn dostava je besplatna.
Woolf d.o.o. je obvezan isporučiti naručeni proizvod u roku 15 dana od dana sklapanja ugovora.
Osobno preuzimanje proizvoda nije moguće.  Woolf d.o.o. proizvode isporučuje isključivo putem dostavne službe.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

Woolf d.o.o. odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktiraju  Woolf d.o.o.  radi prevladavanja mogućih teškoća.

Kupac je slobodan odbiti primitak proizvoda oštećenog u transportu i neće biti terećen za troškove dostave.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku osam dana uputiti pisani prigovor  Woolf d.o.o.-u . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Potpisom potvrde o primitku pošiljke kupac potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode.
Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti  Woolf d.o.o.- u . U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

Reklamacije i povrat proizvoda

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:

Prigovori se šalju: e-mailom na  woolf@woolf.hr, faksom na  040-543-657 ili pismeno na adresu  Woolf  d.o.o.,  Josipa Broza Tita 94, 40315 Mursko Središće.  Woolf d.o.o.  će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora, povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima Woolf d.o.o.

Woolf d.o.o. će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da u kupca ne postoji nikakva odgovornost.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raski ugovora možete preuzeti na ovom linku.
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku 14 dana od dana primitka narudžbe.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac je o tome dužan obavijestiti  Woolf d.o.o. i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili e-mailom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu.
Woolf d.o.o. će potvrditi primitak obavijesti o jednostranom raskidu.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu predana u posjed roba koja čini predmet ugovora ili osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik.
Ukoliko kupac jednostrano raskine ovaj ugovor,  Woolf d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, umanjeno za troškove isporuke, bez odgode, a najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe ili nakon dostavljenog dokaza da je roba poslana.

Povrat novca vrši  uplatom na tekući račun kupca. Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.
Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Online rješavanje sporova

Komisija Europske unije uvela je pravila o digitalnim ugovorima radi pojednostavnjenja i promicanja pristupa digitalnom sadržaju i internetskoj prodaji diljem EU-a, a novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a.
Platformi za rješavanje sporova putem Interneta Kupac može pristupiti klikom na ovaj link

Završne odredbe

Ovi uvjeti kupnje zajedno s Uvjetima korištenja čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji između poduzeća  Woolf d.o.o.  i kupca.

Sve "uvjete kupnje" i "jednostrani raskid ugovora" u pdf formatu možete preuzeti ovdje:

uvjeti kupnje

Jednostrani raskid ugovora